fredag den 6. juli 2012

INSANE (OR) GENIUS

Så blev det tid til et indlæg om en person, der inspirerer mig som kunstner.

Matthew Gray Gubler (f. 09.03 1980 i Las Vegas, Nevada) er skuespiller, instruktør, kunstner, fotograf og tidligere model.
Han er bedst kendt for sin rolle som geniet Dr. Spencer Reid i krimi-serien Criminal Minds, men har faktisk også instrueret tre afsnit af den populære serie. Derudover har han spillet med i 500 Days of Summer, ligesom han har lagt stemme til Simon i Alvin and the Chipmunks-filmene. Han fik sit skuespilsgennembrud i filmen The Life Aquatic with Steve Zissou efter at have arbejdet som model for brands som Marc Jacobs, Burberry og Tommy Hilfiger, for at nævne et par stykker, og nåede at ranke som nr. 46 på top 50 male models listen.
Matthew Gray Gubler

M. G. G. i rollen som Dr. Spencer Reid
M. G. G. i 500 Days of Summer

M. G. G. selvportræt som Dr. Spencer Reid
Som kunstner har han en meget speciel, nogen gange lidt absurd streg, og dét synes jeg er ret interessant. Det uperfekte fanger stemningen og rammerne perfekt, og for mig personligt giver en kunstners streg et ret godt indblik i deres hjerne og sind. Mit indtryk af Gubler er derfor, at han er lidt af et geni - han ser det, som andre måske ikke lige ser, og det er dét, der fascinerer mig. Han har en helt speciel måde at se ting på, og det er bare fedt.

Gublers første kunstneriske kærlighed var instruktion, men han samlede skuespillet op da hans college ikke tilbød movie-making. Som sagt vender han tilbage til sin første kærlighed, bl.a. ved at instruere afsnit af Criminal Minds, men også med sine egne små filmprojekter, bl.a. kortfilmen The Cactus that looked like a Man. Igen får man et indblik i en lidt anderledes, men hamrende genial hjerne, der ikke ser tingene som andre gør.

Hans måde at se og formidle udtryk på er en kæmpe inspirationskilde for mig. Gubler er beviset på at en anderledes og af og til mærkelig tankegang kan skabe virkelig kreative og fantastiske ting, og han har lært mig at se det perfekte i det uperfekte og abstrakte.
Det kan betale sig at tænke outside the box og få tingene under et nyt lys. Det kan nemlig resultere i noget hamrende enestående og genialt.

/M

Ingen kommentarer:

Send en kommentar